Al meer dan 30 jaar sinds 1984, beschermt 3S-Arbeitsschutz GmbH mensen in vervuilde en gevaarlijke werkomgevingen.  Wij vinden het belangrijk om de veiligheid van uw werknemers te garanderen. Sinds de oprichting heeft 3S zich als fabrikant gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van chemisch beschermende kleding (CE gecertificeerd).

ls enige licentienemer van de DuPont® materialen TYVEK®, TYCHEM®, TYCHEM® C / F en TK in de Duitstalige wereld, ontwikkelt en produceert 3S niet alleen standaard chemisch beschermde kleding, maar ook speciaal op maat gemaakte producten. Hiervoor gebruiken we diverse  soorten polypropyleen non-woven spinvliesen, synthetische, gecoate en gelamineerde materialen. Elke klant kan bij ons individueel advies aanvragen. Hierbij kan 3S o.a. materialen in ons laboratorium laten testen en bieden wij u een probleemoplossing.

Het productassortiment van 3S voldoet aan alle eisen die de klanten nodig zijn voor chemisch beschermde kleding. Of nu gaat om eenvoudige overschoenen met gestikte naden of volledig gasdichte overalls met gelaste naden. Met onze productgroepen MULTI®, PROTEC® of PROCHEM® Line biedt 3S altijd het juiste product voor het werken met vaste, vloeibare, gasvormige of biologische gevaarstoffen.

3S garandeert een uitzonderlijke kwaliteit- en veiligheidsstandaard. Dit omdat we de productie in eigen beheer hebben, in combinatie met jarenlange ervaring. Of het nu gaat om grote of kleine series(maatproducten).

Overall PROTEC®Plus Cat. III, Typ 4B, 5 & 6

Het model PROTEC® Plus biedt een betrouwbare bescherming met getapete naden tegen vaste stoffen, vezels, partikels, nevels en biologische gevaren.

Een verbeterde hoge dubbel getapete ritssluiting zorgt voor een optimale afdichting. Daarnaast is het overall voorzien van een getapete kinband die perfect aansluit. Elastische duimlussen voorkomen beweging in de mouwen wanneer men boven het hoofd werkt.

De PROTEC® Plus is antistatisch en niet pluizend.

Overall ProChem®I F Cat. III, Type 3B, 4, 5 & 6

Het model ProChem® I F biedt een exceptionele bescherming tegen organische en zeer geconcentreerde anorganische chemicaliën, biologische gevaren en vervuiling door deeltjes, vezels en stof (inclusief radioactieve deeltjes). Tevens biedt het bescherming tegen chemische strijdmiddelen (VX, lewisite, mosterdgas, etc).

De ritssluitingen zijn dubbel beschermd met klittenband sluiting. Tevens is de kinband van dit materiaal voorzien wat handig is met aan- en uittrekken. Hierbij kan bij onjuiste afdichting van de afdekflap dit altijd gecorrigeerd worden. Indien de overall en aangebrachte opties niet gecontamineerd of mechanisch beschadigd zijn, dan kan deze worden hergebruikt. De standaard-versie is met elastische duimlussen, deze voorkomen beweging in de mouwen wanneer men boven het hoofd werkt.

Toepassingen:

Werk op verontreinigde locaties, mijnbouw, inspectiewerk, behandeling van gevaarlijk afval, chemische stoffen, industriële reiniging en tankreiniging, rioolzuiveringsinstallaties, bescherming van landbouw / gewassen, farmaceutische industrie, lijmindustrie, kernenergie, ontmanteling van chemische fabrieken, nucleaire ruimte, brandweer en hulpdiensten.

Overall ProChem®I CLF Cat. III, Type 3B, 5

Het model ProChem® I CLF is de nieuwe „alleskunner“. Hij gaat met zijn eigenschappen op basis van de bescherming aanzienlijk verder. En biedt niet alleen een exceptionele bescherming tegen deeltjes, vezels en stof (ook radioactief geladen), maar ook tegen organische en zeer geconcentreerde anorganische chemicaliën, biologische gevaren (met inbegrip van bacteriën, virussen, etc.) en chemische strijdmiddelen (VX, lewisite, mosterdgas, etc).

Het model CLF heeft een vloeistof afstotende rits tevens zijn de ritssluitingen zijn dubbel beschermd met klittenband sluiting. Ook is de kinband van dit materiaal voorzien wat handig is met aan- en uittrekken. Hierbij kan bij onjuiste afdichting van de afdekflap dit altijd gecorrigeerd worden.

Het unieke CLF materiaal is zeer aangenaam in gebruik, dit innova-tieve materiaal is geluidsarm. Het binnenste draagvlies is hydrofiel wat ervoor zorgt dat het prettig aanvoelt en anderzijds vocht absorberende eigenschappen heeft. Ons CLF materiaal bereikt zeer goede resultaten in de fysieke eigenschappen van materialeren. Het is antistatisch en kan worden gebruikt in EX-zone’s. CLF heeft de hoogste score wat betreft eisen voor de bio-barrière. De standaard-versie is met elastische duimlussen, deze voorkomen beweging in de mouwen wanneer men boven het hoofd werkt.

Toepassingen:

Werk op verontreinigde locaties, mijnbouw, inspectiewerk, behandeling van gevaarlijk afval, chemische stoffen, industriële reiniging en tankreiniging, rioolzuiveringsinstallaties, bescherm-ing van landbouw / gewassen, farmaceutische industrie, lijmin-dustrie, kernenergie, ontmanteling van chemische fabrieken, nucleaire ruimte, brandweer en hulpdiensten.