Ballistische bescherming

Door de huidige ontwikkeling op het gebied van terrorisme en extreem geweld is de vraag naar ballistische persoonlijk beschermingsmiddelen voor hulpverleners toegenomen.

Met het oog op deze ontwikkelingen zijn wij een samenwerking aangegaan met de firma Innoventa. Door onze ervaringen te bundelen kunnen we een goed aantal producten aanbieden op het gebied van ballistische (kogel- en steekwerende) vesten en helmen. Deze bieden naast een goede bescherming ook een goede functionaliteit die noodzakelijk is tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in extreme omstandigheden.

Hazmeds levert al geruime tijd persoonlijke beschermende middelen voor hulpverleners met betrekking tot CBRN. Door de persoonlijke ervaring bij defensie weet Hazmeds wat belangrijk is bij het dragen en werken met ballistische bescherming. Door dit te combineren met het werk als ambulanceverpleegkundige is Hazmeds in staat om een goed en onderbouwd advies te geven voor ambulancepersoneel, brandweer en andere hulpverleners.

In de ballistische producten van Anorak zien wij een goede combinatie van bescherming en functionaliteit. Anorak levert een uitgebreid assortiment dat voldoet aan alle voorgeschreven eisen. Hun producten zijn uitgebreid getest door diverse Europese gecertificeerde instanties. Door de productie in Europa zijn niet alleen de levertijden kort maar kan in overleg ook veel maatwerk worden geleverd.

ANORAK TITANIUM® DUTY II

Ballistisch vest “TITANIUM® – DUTY II” is ergonomisch ontworpen om maximale bescherming volgens IIIA ++ te bieden volgens NIJ 0101.04 STD, waardoor het ideaal is voor politiemensen, beveiligingspersoneel en andere hulpverleners.

De voorste en achterste externe vakken maken het inbrengen van harde pantserplaten van 25×30 cm (standaard afmeting) mogelijk, waardoor het niveau van bescherming wordt verhoogd tot niveau III of IV om te beschermen tegen geweervuur AK47 Kalashnikov.

Beschikbaar met Velcro voor het plaatsen van ID’s of logo’s

TITANIUM® TACTICAL I

Ballistisch vest “TITANIUM® – TACTICAL I” is ergonomisch ontworpen om maximale niveau IIIA ++ bescherming te bieden volgens NIJ 0101.04 STD, een ideale keuze voor gewapend personeel van de politie, de kustwacht en de strijdkrachten.

Het beschikt over een zeer sterke draagbeugel (SLEEPBEUGEL) en harnasgordels om de riem te stabiliseren tijdens abrupte bewegingen.

De voorste en achterste externe vakken maken het inbrengen van harde pantserplaten van 25×30 cm mogelijk, waardoor het niveau van bescherming wordt verhoogd tot niveau III of IV, zodat de gebruiker kan worden beschermd tegen geweervuur AK47 Kalashnikov.

Beschikbaar met Velcro voor het plaatsen van ID’s of logo’s.

Vest First responder

Ballistisch vest “First responder” is ergonomisch ontworpen om maximale bescherming volgens IIIA ++ te bieden volgens NIJ 0101.04 STD, waardoor het ideaal is voor politiemensen, beveiligingspersoneel en andere hulpverleners. Dit vest is voorzien van een rits waardoor aan en uittrekken nog eenvoudiger is.

De voorste en achterste externe vakken maken het inbrengen van harde pantserplaten van 25×30 cm (standaard afmeting) mogelijk, waardoor het niveau van bescherming wordt verhoogd tot niveau III of IV om te beschermen tegen geweervuur AK47 Kalashnikov.

Beschikbaar met Velcro voor het plaatsen van ID’s of logo’s

Hard Armour plate “IRIDIUM®

De Harde pantserplaat “IRIDIUM® – HP.3.1001” is gemaakt van UHMWPE, het sterkste materiaal voor bescherming tegen niet-penetrerende kalibers (niet-harnaspiercing) en is ontworpen om maximaal niveau III ++ te bieden bescherming volgens NIJ 0101.04, zijnde een ideale keuze voor het personeel van de politie en andere hulpverleners en de strijdkrachten.

Wil jij voor jouw organisatie een goede keuze maken in materialen???

Neem contact met ons op en wij zorgen voor een zorgvuldig vrijblijvend advies en indien gewenst een snelle levering.