Accessoires

Kappler™ ChemTape®
Gepatenteerde chemicaliënbestendige tape speciaal ontworpen voor het dichten van naden, ritssluitingen en andere opening bij het dragen van beschermende kleding ter bescherming tegen chemicaliën. Op deze manier wordt blootstelling van de huid aan chemicaliën voorkomen. Chemische tape biedt extra zekerheid bij het werken met handschoenen, overalls, laarzen en adembescherming.

Afmeting: 55 meter x 4,8 cm

Water afzuigpomp

Deze pomp is uitermate geschikt voor het afzuigen van water dat gebruikt is bij bijvoorbeeld decontaminatie. De pomp heeft een maximale capaciteit van 7200 liter per uur en heeft een diameter van 14 cm wardoor deze weinig ruimte in beslag neemt en gedurende de decontaminatie gebruikt kan worden zonder te hinderen. De pomp is voorzien van een anti-airlock systeem waardoor het veel lucht kan verwerken.

Specificaties:
– kunststof
– 1″ buitendraad aansluiting
– weegt 5 kg
– 230 Volt
– 150 Watt vermogen
– slangtule verloopt van 1″ naar 3/4″ en 1/2″
– Max. doorlaat: 5 mm korrelgrootte
– Incl. kabel en stekker
– 10 meter aansluitkabel (H07RN-F, met stekker)
– Maximum vloeistoftemperatuur 40 °C
– Maximale dompeldiepte 5 meter
– Afmetingen 13,8 x 13,8 x 26 cm

Water opvangsysteem

De enig opvouwbare container voor vloeistoffen op de markt, die gemakkelijk af te voeren is als hij gevuld is. Dit vloeistof opvangsysteem bevat een tweelaags-polyethyleen voering. Bij opvang van niet schadelijke vloeistoffen kan het opvangsysteem hergebruikt worden, maar na gebruik bij schadelijke stoffen dient het opvangsysteem vervangen te worden. De ideale oplossing voor een flexibele inzet! 

Specificaties:
– afmetingen: 85 x 85 x 70 cm
– opgevouwen: 85 x 85 x 15 cm
– gewicht: 7 kg
– capaciteit: 500 L
– materiaal: Liner 2 x PE 0,15 mm

Body bag CBRN


Deze CBRN body bags zijn gemaakt van een EUROLITE® CBRN Barrier membraan. Dit zorgt ervoor dat de body bags gasdicht zijn en dus besmetting van anderen voorkomt. Met deze body bags is het veilig transporteren van gecontamineerde of geïnfecteerde slachtoffers gegarandeerd. De body bags beschikken over 6 draaghendels (3 aan iedere zijde) en het is lichtgewicht materiaal waardoor het transport eenvoudiger wordt. Voor veel hulpdiensten is dit een goed werkend product om veilig en verantwoord te kunnen werken. 

Specificaties:
– EUROLITE® CBRN Barrière membraan

– Gewicht: ± 160g/m²
– Kleur: groen
– Afmetingen: 90×210 cm
– Gasdichte ritssluiting
– 6 draaghendels (3 aan iedere zijde)
– 1 RD-40 draad voor eventuele luchtafvoer
– plakstrip voor rits

Uitkleed opvangzeil CBRN

Dit uitkleed opvangzeil voor CBRN is de ideale manier om ervoor te zorgen dat er bij de uitkleed-procedure geen contaminatie plaatsvindt met de omgeving. Door het gebruik van dit CBRN opvangzeil vangt u moeiteloos uw kleding die gediend heeft als persoonlijke bescherming (PBM) op zonder de omgeving te contamineren, om het vervolgens veilig af te voeren.

Specificaties:
– 2 meter ⌀
– materiaal PVC

Opslagkar materialen

Ik wil mijn materialen zorgvuldig opbergen, maar waar? Wij hebben de oplossing!
Wij leveren custom made opslagkarren, die aan al uw wensen voldoen en ze zorgen ervoor dat uw materialen goed beschermd en netjes opgeborgen zijn.

Handdouche decontaminatie-unit

Wij leveren uiteraard ook de handdouches die te bevestigen zijn in de decontaminatie-units. Flexibele slangen, met een stevig en lekvrij koppelsysteem. In verschillende kleuren verkrijgbaar, eenvoudig te bevestigen en zeer betrouwbaar. 

Verlichting decontaminatie-units

Uiteraard is goede verlichting een belangrijke voorwaarde om veilig te kunnen werken. Wij leveren dan ook goed verlichting die eenvoudig in de decontaminatie-unit of emergencyshelters te plaatsen is. De LED-lichtbak is duurzaam in gebruik en bestand tegen waterspatten. Voor meer specificaties kunt u contact met ons opnemen.

Kledingpakketten slachtoffers 

De gecontamineerde slachtoffers moeten tegen afkoelen worden beschermd. Daarom hebben wij kledingpakketten samengesteld, voor zowel de pré-hospitale als hospitale patiënten. Naast de medische noodzaak om ervoor te zorgen dat de slachtoffers niet afkoelen is het daarnaast ook een stuk service die uw bedrijf of instantie geeft. Hieronder is een overzicht van de inhoud van de pakketten. Uiteraard is het mogelijk om samen met u een pakket samen te stellen. Neem hiervoor contact met ons op. 

De kledingpakket bestaan onder andere uit:
– slippers
– sokken
– broek
– vest
– handdoek
– regenponcho (alleen bij pré-hospitaal)

Aanhangwagen CBRN

Deze speciaal door ons ontworpen CBRN aanhangwagen is de ideale oplossing om je inzetgebied te vergroten. Waar en wanneer je maar wil kun je met deze aanhangwagen de decontaminatie opstarten. Met een eigen (verwarmde) watervoorziening, elektriciteit en decontaminatie-unit ben je snel inzetbaar en overal waar je maar wil! Tevens is dit systeem in diverse typen voertuigen in te bouwen.

Communicatie-set

Communiceren in de beschermende pakken die bij decontaminatie gebruikt worden is vaak een probleem. Wij hebben hier een oplossing voor! Met de set zijn de communicatie problemen verleden tijd. De headset beschikt over een grote push-to-talk button waardoor het ook met grovere kleding en handschoenen een makkelijk te bedienen systeem is. Dit systeem wordt gebruikt in combinatie met een PAPR-pak.

Wil jij voor jouw organisatie een goede keuze maken in materialen???

Neem contact met ons op en wij zorgen voor een zorgvuldig vrijblijvend advies en indien gewenst een snelle levering.