Lichaamsbescherming

Overalls/Coveralls

Wij leveren diverse typen lichaamsbescherming in de vorm van overalls en coveralls van uiteenlopende gevestigde merken zoals o.a. Microgard, Microchem en 3S Arbeitsschutz. Wij beschikken over een ruim assortiment in alle soorten en maten, en veel producten zijn direct leverbaar.

PAPR-pakken

Op dit moment wordt er door veel hulpverleners en organisaties die omgaan met (mogelijke) besmette slachtoffers gebruik gemaakt van zogenaamde PAPR-pakken (Powered Air Purifying Respirator). Hierbij werkt de hulpverlener in een volledig afgesloten pak dat door een accu aangedreven blower-unit van gefilterde lucht wordt voorzien. De hulpverlener ervaart dit als veel comfortabeler dan het dragen van een half- of vol-gelaatsmasker. Naast een hogere beschermingsgraad wordt hier ook de mogelijke inzetduur in ruime mate verlengt. Ook het dragen van een bril is bij deze toepassing geen beperking. Wij leveren PAPR-pakken met diverse merken blowerunits o.a. CleanAir en Scott (zie accessoires). Uiteraard leveren wij hierbij ook de bijbehorende filters.

Schorten

In bepaalde situaties kan het dragen van een schort voldoende bescherming bieden. Een schort kan snel aangetrokken worden en levert veel bewegingsvrijheid op. Ook is het gebruik van een schort veel minder maatgevoelig als een andere vorm van lichaam bescherming. Bij diverse ambulancediensten worden CBRN beschermende schorten gebruikt. Wij leveren schorten voor specifieke of CBRN brede toepassingen.

Koelvesten

De door warmte geactiveerde PhaseCore koelproducten absorberen lichaamswarmte en zorgen voor een langdurig (3-4 uur) verkoelend effect, zonder te veel af te koelen. Het zachte en systematische afkoelende effect van PhaseCore-koelproducten zal helpen de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd warmte gerelateerde aandoeningen, stress en ongevallen te verminderen. Het zijn producten ontworpen met het oog op lichtgewicht en comfort. De vesten bevatten 16-28 koelelementen en de koelelementen zijn gemaakt van een niet-toxisch, niet-ontvlambaar zoutmengsel dat is verzegeld in een aluminium wikkel.

De koelelementen hebben een activeringspunt van 28 °C. Wanneer de lichaamstemperatuur boven dit punt stijgt, beginnen de elementen lichaamswarmte te absorberen. Wanneer warmte wordt opgenomen, zorgen de PhaseCore-elementen voor een comfortabel en rustgevend koelend effect. Standaard koelvesten houden PhaseCore-elementen dicht bij het lichaam, zodat ze de warmte het meest effectief kunnen absorberen.

De koelementen laden zichzelf op bij temperaturen onder het activeringspunt en kunnen direct weer gebruikt worden. Hoe kouder de omgeving hoe sneller de oplaadtijd.

Wil jij voor jouw organisatie een goede keuze maken in materialen???

Neem contact met ons op en wij zorgen voor een zorgvuldig vrijblijvend advies en indien gewenst een snelle levering.